De nieuwe Mercedes-Benz Actros

De nieuwe Mercedes-Benz Actros trekt direct de aandacht door de nieuwe karakteristieke koplampen en de futuristische MirrorCam spiegels. Door baanbrekende innovaties is de nieuwe Actros nu nóg zuiniger, veiliger, efficiënter en comfortabeler dan ooit. De hypermoderne werkplek zorgt ervoor dat chauffeurs comfortabel kunnen werken, rijden en wonen. Hiermee bevordert het de productiviteit en vermindert het de vermoeidheid. Hiermee is de Actros de ideale optie voor het internationaal en zwaar distributietransport.

Waarom kiest u voor SternTrucks?

  • 4 vestigingen in Nederland
  • Binnen 24 uur reactie
  • Persoonlijke service
  • Hoge klanttevredenheid

Leidend in efficiëntie

De nieuwe Actros heeft een flink verbeterde aerodynamica en verbruikt daardoor vergeleken met zijn voorganger tot drie procent minder brandstof. Zo'n 1,5% van de besparing komt van de nieuwe MirrorCam die flink minder luchtweerstand oplevert dan conventionele spiegels. Op drukke wegen kan de brandstofbesparing door het verbeterde Predictive Powertrain Control systeem en de geoptimaliseerde G211 transmissie zelfs oplopen tot vijf procent. Al met al kan zowel op snelwegen als provinciale wegen zuiniger en daardoor voordeliger kunnen worden gereden.

 

Hoge veiligheid

Veilige trucks vallen minder vaak uit door ongevallen en zorgen ervoor dat de chauffeur minder wordt belast. Daarom focust Mercedes-Benz zich al 45 jaar op de ontwikkeling van deze innovatieve assistentiesystemen. De nieuwe Actron zit vol met de nieuwste snufjes zoals Active Brake Assist, Stabiliteitsregeling, Spoorassistent, Attention Assist en Follow-Me-Home verlichting. Daarnaast heeft het ook Automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie, SideGuard Assists, Verkeersbordenassistent, elektrisch bediende parkeerrem en aanhanwagenstabiliteitsregeling. 

 

Maximale inzetbaarheid

Om de inzetbaarheid van de trucks te garanderen is er Mercedes-Benz Uptime. Dit is een communicatiesysteem dat volledig geïntegreerd is in de nieuwe Actros. Hierdoor zijn chauffeur, truck en hoofdkantoor nauw met elkaar verbonden. Het systeem informeert klanten op afstand over de technische staat van hun trucks en verstrekt hierbij concreet advies over eventuele maatregelen die genomen kunnen worden.  Onderhoudswerkzaamheden kunnen zo tijdig gesignaleerd en ingepland worden.

Interesse? Neem dan contact op met SternTrucks

Beproefde techniek - nu nog beter.

Active Drive Assist bouwt op het beproefde Proximity Control Assist systeem met stop-and-go functie én op Lane Keeping Assist. Active Drive Assist remt de truck wanneer het te dicht op een voorganger zit en accelereert weer tot de ingestelde snelheid is bereikt. Wanneer het voertuig de rijbaan onbedoelt verlaat, stuurt Active Drive Assist het voertuig weer terug op de rijbaan.

Exterieur

Goede voertuigverlichting is vooral belangrijk tijdens slechte lichtomstandigheden. De Actros-modellen worden geleverd met innovaties die de veiligheid verbeteren en het dagelijkse leven van de bestuurder achter het stuur vergemakkelijken. De nieuwe gebogen lichtsignatuur aan de bovenkant van de strook koplampen maakt de nieuwe Actros 's nachts onderscheidend. Overdag maken de nieuwe led-dagrijlichten die standaard zijn uitgerust, de Actros gemakkelijk identificeerbaar. Het nieuwe Intelligent Light-systeem betekent een nieuwe belangrijke stap voorwaarts op het gebied van veiligheid. Naast de led-dagrijlichten beschikt de Actros ook over een automatisch lichtsysteem die schakelt tussen dimlicht en grootlicht, evenals een automatisch bochtenlicht en mist-voorlampen.

Interieur

Iedereen die aan boord stapt van de nieuwe Actros, merkt meteen de nieuwe Multimedia Cockpit. Twee kleurendisplays vormen de kern van deze volledig nieuw ontwikkelde interface tussen bestuurder en voertuig. Elk met een diagonaal schermformaat van 10 inch, als onderdeel van de standaarduitrusting van de nieuwe Actros-modellen. In plaats van het conventionele instrumentenpaneel met zijn snelheidsmeter, toerenteller en brandstofmeter, heeft de Multimedia Cockpit een primair kleurendisplay geïnstalleerd achter het stuur met een hoge resolutie flatscreen-technologie. Dit scherm biedt de bestuurder alle basisinformatie zoals Active Drive Assist-displays die relevant zijn voor het rijden. Het centrale gedeelte van het display kan worden geconfigureerd om aan individuele vereisten te voldoen.

MirrorCam

Tot nu toe zijn camera's die de buitenspiegels vervangen meestal alleen te zien op conceptvoertuigen. Mercedes-Benz Trucks maakt nu systematisch gebruik van de voordelen van deze technologie en brengt met de nieuwe Actros een vrachtwagen op de markt die de eerste serie productietruck ter wereld is met de MirrorCam aan boord.

Dit systeem vervangt de conventionele hoofdspiegels en groothoekspiegels en werkt volledig met digitale camera's en displays. De MirrorCam biedt een aanzienlijk verbeterd zicht rondom en de prestaties overtreffen aanzienlijk de wettelijke vereisten. Naast verhoogde veiligheid vermindert het weglaten van spiegels het brandstofverbruik, omdat de compacte digitale camera's aanzienlijke aerodynamische voordelen bieden.

Acties

Bij SternTrucks doet u altijd een goede deal. Benieuwd naar onze lopende acties op trucks?

 

Bekijk acties

Vestigingen

Stern Auto heeft 11 vestigingen in Midden-Nederland. Zo is er altijd een Stern Auto vestiging dichtbij.

 

Bekijk vestigingen

Contact

Wilt u graag contact met SternTrucks? Wij zijn dagelijks bereikbaar via webchat, e-mail en telefoon.

 

Neem contact op