Stern Auto verwerft EQ-dealerschap

11-03-2019 13:41

Stern Auto heeft onlangs het officiële EQ-dealerschap verkregen. EQ is het technologie- en productmerk van Mercedes-Benz en staat voor Electric Intelligence. Na een intensief trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoet Stern Auto aan de eisen die Mercedes-Benz heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk.

Voor de klanten van Stern Auto betekent dit een belangrijke zekerheid: een deskundig advies over elektrisch rijden en professionele service volgens de Mercedes-Benz veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Dankzij het gevolgde opleidingstraject, waarbij ook energie- en oplaadoplossingen aan de orde zijn gekomen, mag Stern Auto zich nu expert in elektrische mobiliteit noemen. Daarmee is Stern Auto voorbereid op de grote stappen die Mercedes-Benz zet met betrekking tot de elektrificatie van de auto. In 2022 zal het gehele portfolio van Mercedes-Benz Cars geëlektrificeerd zijn. Er zullen elektrische alternatieven in elk segment worden geboden, van smart tot SUV. Het gaat in totaal om meer dan 130 varianten, van een 48-volt elektrisch boordsysteem, genaamd EQ Boost, plug-in hybrids onder de naam EQ Power tot volledig batterij-aangedreven EQ-modellen. Het elektro-offensief vindt plaats onder de vlag van het nieuwe technologie- en productmerk EQ en staat voor een alomvattend elektrisch ecosysteem van services, technologieën en innovaties.

In het najaar van 2019 brengt Mercedes-Benz haar eerste volledig elektrische personenauto op de markt: de EQC. Op het gebied van kwaliteit, veiligheid en comfort is de EQC de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s met overtuigende rijeigenschappen. Daarbij komt nog de hoge rijdynamiek dankzij twee elektromotoren op de voor- en achteras met een totaalvermogen van 300 kW.

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, verwacht dat elektrische modellen in 2025 tussen de 15 en 25 procent verkoopaandeel zullen hebben bij Mercedes-Benz – afhankelijk van de individuele klantvoorkeuren en de ontwikkeling van een openbare infrastructuur.

 

EQ-MB