Stern Auto officieel Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd!

Sinds 2017 is Stern Auto 'Erkend Duurzaam Plus' gecertificeerd. Erkend Duurzaam Plus is het vervolgstap op het basis certificaat waarover wij sinds 2012 beschikken. Bedrijven die lid zijn van BOVAG kunnen gecertificeerd worden als zij aantoonbaar duurzaamheid en MVO in hun bedrijfsvoering hebben doorgevoerd. Het certificaat Erkend Duurzaam is uitgegroeid tot hét duurzaamheidskeurmerk van de branche.

Aangetoond is dat Stern Auto, met een ruime 9 als rapportcijfer, 'Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen' tot een vast onderdeel van de bedrijfscultuur heeft gemaakt. Stern Auto B.V. en SternTrucks mogen zich nu met alle 11 locaties van Mercedes-Benz (personen- en bedrijfswagens) en smart 'Erkend Duurzaam' noemen.

'Erkend Duurzaam Plus' ondernemen heeft betrekking op de gebieden bedrijfsvoering, personeel, milieu, energiegebruik, communicatie, financiën, inkoop, sponsoring en verkoop (duurzame mobiliteit).

De maatschappelijke verplichtingen richting de medewerkers komt tot uiting in de aandacht voor arbeidsomstandigheden, mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling (training en opleiding) en het bieden van kansen aan stagiaires. Milieugerelateerde zaken, zoals volgens voorschrift het gescheiden afvoeren van afvalstoffen en het toepassen van bodembeschermende voorzieningen, zijn volledig in de bedrijfsvoering verankerd. Ook wordt er uitgebreid invulling gegeven aan sponsoring van sportclubs, het financieel steunen van de vogelbescherming en diverse andere goede doelen.

Het certificaat “Erkend Duurzaam Plus” wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN).