SternTrucks trainingen- Code 95

Om onze klanten met een nog vollediger totaalpakket aan producten en diensten te kunnen ontzorgen, biedt SternTrucks verschillende trainingen aan met als doel om maximaal rendement uit uw voertuig te halen. Middels deze trainingen zal SternTrucks de aangepaste wettelijke regelgeving omtrent code 95 behandelen.

SternTrucks zal geheel in overleg met u bekijken in welke vorm de training zal worden gegeven. Hierbij streven wij naar de meest efficiënte aanpak met als doel een leerzame dag, punten voor Code 95 en een specifiek op uw Mercedes-Benz truck gemaakte rijtraining.

Voordelen van de trainingen:

  • Besparing van brandstof
  • Vermindering van schadelijke uitstoot
  • Verhoging van de veiligheid
  • Besparingen op reparatie- en onderhoudskosten
  • Gegarandeerd Code 95 op het rijbewijs.

Sinds 10 september 2016 verplicht: Code 95

Wat is Code 95?

Met de code 95 toont u aan dat u vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig.

Europese Richtlijn

Code 95 is verplicht in de Richtlijn vakbekwaamheid. In deze Europese Richtlijn staat wat u moet doen om beroepschauffeur te worden én te blijven. De Richtlijn geldt voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. De code 95 bestaat uit twee onderdelen:

  • Hoe word ik beroepschauffeur: Basiskwalificatie (code 95 halen)
  • Hoe blijf ik beroepschauffeur: Nascholing (code 95 houden)

Vrijstelling: Chauffeurs die zo nu en dan worden ingezet om lege voertuigen op te halen, hoeven niet de verplichte nascholing te volgen. Het rijden met lege voertuigen is geen commercieel vervoer. Hierdoor wordt het mogelijk om een chauffeur die vanwege de rij- en rusttijden niet tijdig terug is, opgehaald kan worden door bijvoorbeeld een planner.

 Wat bieden wij u aan?

  • 7 uur praktijk training bestaande uit: * Het nieuwe rijden, brandstofbesparing, verkeersinzicht, veiligheidssystemen.
  •  7 uur Theorie e-learning training (1 dag) bestaande uit: * Fleetboard, Digitale Tachograaf inclusief laden & lossen en rijden & rusten module.