Mercedes-Benz trucks lanceert elektrische versie van de Actros: de eActros

23-02-2018 09:58

Mercedes-Benz-eActros

Mercedes-Benz trucks heeft een elektrische versie van een van haar meest succesvolle modellen geïntroduceerd: de Mercedes-Benz eActros. In 2016 toonde het merk op de IAA in Frankfurt al een conceptversie van een zware elektrische truck. Als pionier op het gebied van technologie ziet Mercedes-Benz de introductie van de eActros als een logische vervolgstap.  

mercedes-benz-eactros

De truck beschikt over maar liefst 11 batterijen, waarvan er drie geïntegreerd zijn in het chassis en acht aan de onderzijde van de eActros. Het accupakket beschikt over 240 kWh capaciteit, waardoor de truck instaat is om 200 kilometer volledig elektrisch af te leggen. De twee elektromotoren zijn goed voor in totaal 340 pk en een koppel van 970 Newtonmeter. De automatische versnellingsbak zet dit koppel om in 11.000 Newtonmeter voor elke elektromotor, waardoor de eActros wat betreft prestaties niet onder doet voor een conventionele dieseltruck. Het opladen van het accupakket moet met een CCS-snellader in drie uur mogelijk zijn.  

In productie in 2021 

Om de truck verder te optimaliseren, wordt de elektrische Actros als pilot nu nog enkel ingezet bij een aantal Duitse en Zwitserse bedrijven. Zij kunnen de vrachtwagens naar eigen wensen uitvoeren, zoals met een bakwagen, tankwagen of bakconstructie. Mercedes-Benz wil de eActros in 2021 beschikbaar maken voor het grote publiek.

mercedes-benz-eactros