Nieuwe fleetboard DiscoPilot.guide leverbaar

26-11-2015 12:30

FleetBoard introduceerde onlangs een volledig nieuwe schermoplossing voor in trucks. De nieuwe DispoPilot.guide is nu leverbaar en kan niet alleen gebruikt worden als scherm voor in de truck, maar wordt ook makkelijk ontkoppeld als tablet gebruikt. De nieuwe DispoPilot.guide biedt naast uitgebreide informatie om de rijstijl te verbeteren tevens alle benodigde functies om het volledige transportproces goed te managen. Daarmee komt FleetBoard tegemoet aan een grote behoefte uit de markt. Alles in één oplossing, zodat niet met verschillende systemen en schermen gewerkt hoeft te worden.

discopilot 1

De DispoPilot.guide is een robuuste non-slip tablet met een 17,8 cm (7-inch) display, 5-megapixelcamera, 3G-verbinding, verwisselbare accu en een krachtige quad-coreprocessor. FleetBoard werkt voor de DispoPilot.guide samen met TomTom. De tablet is voorzien van de beste trucknavigatie in de markt, geschikt voor heel Europa. Het systeem bevat kaarten van 46 landen, die bovendien volledig kosteloos via 3G worden geüpdate. In 29 landen van Europa, waaronder Nederland, heeft de chauffeur bovendien via live-traffic-informatie altijd zicht op de actuele verkeerssituatie. Vertragingen worden onmiddellijk als geschatte aankomsttijd (ETA) aan de planning gemeld. Deze live-trafficdienst is de eerste drie jaar kosteloos actief en kan daarna verlengd worden. Alle transportprocessen zoals planning, berichtenverkeer en goederenafhandeling, inclusief eventuele wijzigingen, kunnen met de tablet makkelijk over en weer worden afgestemd. Dankzij de 5-megapixelcamera met flits kunnen ook foto’s worden gemaakt, bijvoorbeeld schadefoto’s voor het documenteren van een ongeval of voor het rechtstreeks aan de centrale doorgeven van schade aan goederen. De tablet lijkt vooruit te lopen op de functionaliteiten zoals geshowd in de Future Truck 2025.

discopilot

Willem van Maaswaal, manager FleetBoard: “De nieuwe DispoPilot.guide behoort tot de beste uit zijn klasse. Dankzij de compleetheid van het systeem helpt het de chauffeur om een deel van het transportmanagement onderweg uit te voeren. Dit past binnen de strategie van FleetBoard om transporteurs een totaaloplossing voor hun vloot bieden, van rijstijlcoaching en het optimaal inplannen van onderhoud, tot het ondersteunen van transportprocessen als planning, berichtenverkeer, de tacho-download, etc. In lijn met deze strategie start per 1 december aanstaande een nieuwe FleetBoard-consultant in Nederland. Deze specialist in het projectgedeelte van transport, zal zich volledig focussen op de koppeling van verschillende TMS-pakketten met alle functionaliteiten in FleetBoard. Tevens zullen we onze klanten adviseren om zo efficiënt mogelijk om te gaan met informatie en deze informatie te vertalen binnen de systemen die ze gebruiken.”