Stern Auto lanceert 1e AMG Performance Center in Nederland

07-10-2016 12:03

Stern Auto lanceert 1e AMG Performance Center in Nederland

Tijdens de feestelijke jubileumeditie van Stern Auto Exclusief 2016 - 10th Anniversary Party op donderdag 6 oktober jl. in Amsterdam lanceerde Floris Hoefsloot, Directeur Sales Personenwagens, het eerste AMG Performance Center van Nederland. De flagshipstore van Stern Auto in Amsterdam Zuidoost wordt daarmee dé vestiging in Nederland voor liefhebbers van deze high performance-modellen met Mercedes-AMG signatuur. Met de lancering introduceert Stern Auto direct een uniek AMG-event voor toekomstige AMG-rijders: ‘Stern Auto Exclusief Italia’.

De tiende editie van Stern Auto Exclusief, die plaatsvond bij The Harbour Club in Amsterdam, was naast een klantrelatie-evenement over luxury, topsport en entertainment, ook het moment van de lancering van het eerste AMG Performance Center. Directeur Arnoud Zuijdendorp: “Mercedes-Benz is een winnend merk met een prachtige, vernieuwde modellenreeks. Stern Auto is als grootste dealer van Nederland een perfect uithangbord voor het merk. De stap om vanuit onze flagshipstore in Amsterdam Zuidoost ook Mercedes-AMG-specialisatie aan te bieden, is een logische. Dat wij een van de weinige AMG Performance Centers in de wereld worden, onderstreept het leidende imago van Stern Auto.”

Tijdens het drukbezochte evenement in The Harbour Club konden bezoekers zich uitgebreid over de Mercedes-AMG-modellen laten informeren door de Mercedes-Benz Product Experts van Stern Auto. De premium partners die al tien jaar betrokken zijn bij dit unieke event, waren uiteraard bij deze editie aanwezig. Mede door Velthuyse & Mulder, Gassan Diamonds, Oger, Ajax, Talkies Magazine, Life After Football, Lengers Yachts, LXRY en Bleekemolens Race Planet beleefde Stern Auto Exclusief dit jaar wederom een meer dan fantastische editie.

Als AMG Performance Center is het voor Stern Auto mogelijk om ver voor de officiële introductie de Mercedes-AMG GT R te onthullen aan het aanwezige publiek. Nog nooit eerder heeft Mercedes-AMG zo veel technologie uit de autosport naar een productiemodel overgeheveld als bij de nieuwe AMG GT R. De transaxleconstructie, de V8-biturbomotor en een vermogen van 430 kW/585 pk, het ingrijpend gewijzigde onderstel, de nieuwe aerodynamica en de doordachte lichtgewicht constructie vormden de basiselementen voor The ‘Beast of the Green Hell’.

AMG-ervaring

De lancering van het AMG Performance Center komt niet geheel als een verrassing. Als Nederlands grootste Mercedes-Benz dealer heeft Stern Auto ruime ervaring met de sportieve brand van Mercedes-Benz. Eerder dit jaar bezegelde Stern Auto deze samenwerking door te voldoen aan zeer hoge eisen van Mercedes-AMG. De showroom is altijd voorzien van een ruim aanbod AMG-modellen en beschikbare demovoertuigen, de monteurs en adviseurs zijn AMG-opgeleid en de werkplaats is voorzien van AMG-apparatuur. De lancering van het AMG Performance Center gaat direct gepaard met ‘Stern Auto Exclusief Italia’, een unieke AMG-reis voor diegenen die binnenkort een Mercedes-AMG bij Stern Auto aanschaffen! 

Over Stern Auto B.V.

Stern Auto is dé Mercedes-Benz en smart dealer van Nederland. Met elf vestigingen in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Veenendaal. Goed voor ruim € 300 miljoen omzet en 400 fte’s.
Met de focus op onderhoud, reparatie en verkoop van personen-, bestel- en vrachtwagens staat Stern Auto garant voor zorgeloze mobiliteit. Als onderdeel van de beursgenoteerde Stern Groep biedt het een ruim pakket aanvullende services aan: verhuur, lease, schade, verzekeringen, onderhoudscontracten, wagenparkbeheer, etc.

sternautoexclusiefpersfoto

 

----einde persbericht----

Contactpersonen:

Stern Auto B.V.: Ben Frequin, ben.frequin@sternauto.nl , 030-264 44 13