Mercedes-Benz-dealer Stern Almere

04-05-2017 15:01

Mercedes-Benz-dealer Stern Almere

Stern Auto Almere is hét adres voor smart en Mercedes-Benz personenwagens, bestelwagens en trucks. “Mensen die voor Mercedes-Benz kiezen, maken een keuze voor kwaliteit”, aldus Sales Manager Rogier Backer. “Die kwaliteit bieden wij ook aan in onze service. Wij zien klanten als goede kennissen: ze zijn altijd welkom.”

stern almere 2

Backer omschrijft het Almeerse team als ‘mensen met passie’. “Ze kunnen zich goed verplaatsen in de klant. Dat gaat verder dan het verkopen van een auto. We werken met passie en hebben oprecht interesse in de wensen van de klant. Daarnaast heeft het team een voorliefde voor het merk Mercedes-Benz. Dit wordt veroorzaakt door het brede gamma aan modellen en motorisering dat Mercedes-Benz biedt. Deze factoren zorgen ervoor dat we een auto op maat kunnen leveren. Dat vertaalt zich ook in het brede signatuur van onze klanten, zowel zakelijk, particulier als ouderen en jongeren. De nieuwe A-Klasse My First Star is bijvoorbeeld al rijklaar verkrijgbaar vanaf 25.000 euro. Je ziet vaak dat deze klanten na verloop van tijd overstappen naar een groter model. Want wie eenmaal de kwaliteit van Mercedes-Benz gewend is, wil nooit meer anders. Ook hebben we een groot aanbod occasions die ook de echte Mercedes-Benz kwaliteit garanderen. Want zegt Rogier Backer: “betrouwbaarheid, dáár gaat het om”. 
 
SternTrucks

Frank de Witt is het volledig met zijn collega eens. De Witt staat aan het hoofd van de verkoopafdeling Trucks in Almere. “Truckchauffeurs eisen betrouwbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat professionele truckchauffeurs het liefst een Mercedes-Benz truck rijden. Hierbij speelt kwaliteit en uitstraling een grote rol. Voor werkgevers is Mercedes-Benz interessant omdat de TCO-calculatie (total costs of ownership) zeer positief uitvalt. De aanschaf van een Mercedes-Benz truck is wellicht iets hoger dan andere merken. Maar door het voordelige brandstofverbruik, het juiste onderhoud en de hogere restwaarde is het een zeer interessante optie. Qua kosten per kilometer kom je dan voordeliger uit”.

Bestelwagens

In Almere heeft Stern Auto Mercedes-Benz de beschikking over een separate werkplaats voor trucks en bestelwagens. Wilco Sturm: “Ook daarvoor geldt dat de TCO en de uitstraling van het merk Mercedes-Benz van belang is. Voor ons is het belangrijk om de klanten op maat te bedienen. Hiervoor proberen wij ons zo goed mogelijk in te leven in de eisen/wensen van de klant. Een zzp’er met een klusbedrijf bijvoorbeeld, hij stelt andere eisen dan een fleetowner met een wagenpark van 300 auto’s. Ons uitgangspunt is: de klant moet altijd mobiel blijven. Reparaties voeren we zo snel uit om stilstand te voorkomen. In bijna alle gevallen hebben wij onderdelen op voorraad en is de klant dezelfde dag weer op weg. We zijn graag loyaal naar onze klanten. Deze service betaalt zich uit. Stern Auto Almere heeft op salesgebied de hoogste klanttevredenheid van Nederland”.

Aftersales

Service staat ook hoog in het vaandel bij de afdeling aftersales, geleid door servicemanager Jos van den Heuvel. “De meest gehoorde zin van klanten is ‘ik heb nooit wat met mijn auto’. Dat is de kwaliteit van Mercedes-Benz. Maar het blijft natuurlijk heel belangrijk om veilig de weg op te gaan. Een auto is immers altijd onderhevig aan slijtage. Wij bellen onze klanten persoonlijk op als de auto aan onderhoud toe is. Via computers lezen we de gegevens uit en weten we wat er aan vervanging toe is. We werken uiterst transparant en hebben vaste prijzen voor een kleine of grote beurt. Alle andere prijzen zijn gewoon op onze website te vinden. Zo weet de klant precies waar hij of zij aan toe is”.

Breed pakket

Naast personenwagens, bestelwagens, trucks en aftersales biedt Stern Auto Almere een breed pakket aan diensten zoals autoverhuur, financieringen, onderhoudscontracten, leasing, verzekeren, vervangend vervoer en schadeherstel. Tot slot Rogier Backer: “We bieden de klant volledige ontzorging in hun ‘costumer journey’. Dat is de service die wij bieden en die gewaardeerd wordt.”