De Mercedes-Benz GLC Coupé

De Mercedes-Benz GLC Coupé combineert de multifunctionaliteit van een SUV met de elegantie van een Coupé.  Wat betreft technisch niveau zet de nieuwe GLC Coupé duidelijke maatstaven met een uitstekend veiligheidsniveau, state-of-the-art assistentiesystemen en voortreffelijke efficiency. Zowel het exterieur en interieur van de auto bevatten typische Mercedes-Benz kenmerken; gemaakt met aandacht voor detail en een hoge mate van kwaliteit. De GLC is ook verkrijgbaar als SUV uitvoering.

De Mercedes-Benz GLC Coupé is leverbaar vanaf € 62.941,-

Vanaf € 62.941,-

Waarom kiest u voor Stern Auto?

 • 11 vestigingen in Nederland
 • Binnen 24 uur reactie
 • Persoonlijke service
 • Hoge klanttevredenheid

De GLC Coupé: dynamisch en expressief

Het dynamische design van de GLC Coupé straalt een emotionele aantrekkingskracht uit, terwijl er tegelijkertijd sprake is van puristische trekken. Opvallend aan de voorzijde zijn de dominante, steile diamond grille met één enkele lamel en geïntegreerde ster in de grille. Samen met de korte overhang zorgt dit voor een expressief en sportief uiterlijk. Opvallende koplampen, indien gewenst beschikbaar in volledige LED-technologie, geven de Mercedes-Benz GLC Coupé een krachtige uitstraling.

In het interieur van de GLC Coupé overheerst een moderne setting die sterk overeenkomt met het niveau van zijn grotere broer, de GLE. Het nieuwe designidioom combineert sensuele puurheid met dynamische sportiviteit en geven een nieuwe interpretatie van moderne luxe. Bovendien zorgen hoogwaardige materialen met handgemaakt karakter, zoals nappaleder of sierdelen in hout met open poriën, voor een luxueuze uitstraling.

Interesse in de GLC Coupé? Vraag gemakkelijk, online en geheel vrijblijvend een proefrit of offerte aan! Of bereken uw inruilwaarde.

 

Vraag-direct-een-proefrit-aan!

Benieuwd naar de inruilwaarde van uw huidige auto?

Uw huidige auto kan u vaak nog veel extra voordeel opleveren! Om uw inruilwaarde te berekenen hoeft u niet eens meer langs te komen. Bereken nu gemakkelijk online wat de inruilwaarde van uw auto is! In slechts vier eenvoudige stappen weet u precies hoeveel geld uw auto waard is als u deze inruilt. Gebruik hiervoor de online taxatiemodule hieronder: 

Bereken de inruilwaarde van uw auto.

Berekend de inruilwaarde van uw auto!

Mercedes-Benz Intelligent Drive

De Mercedes-Benz GLC Coupé biedt keuze uit diverse veiligheids- en assistentiesystemen die zijn gebaseerd op het Mercedes-Benz Intelligent Drive-concept. ATTENTION ASSIST met instelbare gevoeligheid, dat de bestuurder waarschuwt voor onoplettendheid en vermoeidheid, alsmede actieve remassistent, een systeem dat de afstand tot de voorganger in de gaten houdt en zo nodig automatisch kan remmen, zijn standaard.

Optioneel kan de Mercedes GLC Coupé met nog meer assistentiesystemen worden uitgerust, zoals het rijassistentiepakket plus. Dit pakket omvat afstandspilot DISTRONIC met stuurpilot, actieve remassistent met kruispuntassistent, actieve dodehoekassistent, actieve spoorassistent en PRE-SAFE PLUS.

Motoren

Motoren

De Mercedes-Benz GLC Coupé is leverbaar met verschillende benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybrid variant:

Benzine

 • GLC 200 (145+10 kW/197+13 pk)
 • GLC 200 4MATIC (145+10 kW/197+13 pk)
 • GLC 300 4MATIC (190+10 kW/258+13 pk)
 • GLC 43 4MATIC (287 kW/390 pk)
 • GLC 63 4MATIC+ (350 kW/476 pk)
 • GLC 63 S 4MATIC+ (375 kW/510 pk)

Diesel

 • GLC 200 d (120 kW/163 pk)
 • GLC 200 d 4MATIC (120 kW/163 pk)
 • GLC 220 d 4MATIC (143 kW/194 pk)
 • GLC 300 d 4MATIC (180 kW/245 pk)
 • GLC 400 d 4MATIC (243 kW/330 pk)

Plug-in hybrid

 • GLC 300 e 4MATIC (155+90 kW/211+122 pk)

Bekijk onze Plug-in Hybrids!

Onderstel

Onderstel

Het onderstel van de Coupé is compleet nieuw ontwikkeld en staat garant voor vlotte, scherpe handlingprestaties. Standaard wordt op de auto een sportonderstel geleverd. Dit AGILITY CONTROL onderstel beschikt over stalen veren en variabele demping.

Optioneel is het DYNAMIC BODY CONTROL onderstel leverbaar. Gebaseerd op het standaard sportonderstel, kan met behulp van de DYNAMIC SELECT-schakelaar gekozen worden uit verschillende dempingskarakteristieken voor de rijstijlen ’Comfort’, ’Sport’ en ’Sport plus’. Dankzij deze instellingen kan met het 15 mm verlaagde onderstel gekozen worden voor een comfortabele, sportieve of uiterst sportieve rijstijl.

Tot slot is de Mercedes GLC Coupé naar wens uit te rusten met het AIR BODY CONTROL meerkamer luchtveringsysteem. Het onderstel past zich naargelang de situatie van het wegdek continue aan en combineert uitsteken rijstabiliteit en sportieve rijeigenschappen met ongekend comfort.

 

Uitvoeringen

Uitvoeringen

Naast de standaarduitvoering kan de GLC Coupé worden uitgerust met het AMG Line exterieur en interieur:

AMG Line

Deze uitvoering bestaat uit diverse AMG-styling elementen, een AMG-bodembeschermingsplaat, een diamond grille met chroompins en 19 inch lichtmetalen AMG-velgen. Het interieur omvat stoelen met lederlook ARTICO/microvezel combinatie en grijze contrastsiernaden, een aan de onderzijde afgevlakt multifunctioneel sportstuur, aluminium dwarsgeslepen sierdelen, een zwart interieurhemel en rvs AMG-sportpedalen.

Overige highlights

Overige highlights

DYNAMIC SELECT

Met een druk op de knop kan het karakter van de Mercedes-Benz GLC Coupé worden aangepast. Met DYNAMIC SELECT kan worden gekozen voor de rijstanden: Comfort, Sport, Eco of Individual. Naargelang de gekozen rijstand worden de karakteristieken van motor, transmissie, besturing en onderstel aangepast. In vergelijking met de stand ‘Comfort, biedt het rijprogramma ‘Sport’ bijvoorbeeld een sportiever stuurgevoel en een straffer afgestelde demping.

Led-Intelligent Light System

Dit systeem biedt een variabele lichtverdeling, actieve bochtenverlichting, verlichting voor provinciale en snelwegen, afslagverlichting, uitgebreid mistlicht, dynamische koplamphoogteregeling en blauw begroetingslicht. Voor optimaal zicht op provinciale en snelwegen, bij het afslaan en in bochten past het led-Intelligent Light System zich automatisch aan de licht- en rijomstandigheden aan. Naast de markante look overtuigt de led-techniek door een grotere lichtsterkte bij geringere verblinding.

De Mercedes-Benz GLC Coupé bij Stern Auto

De Mercedes-Benz GLC Coupé is te bestellen bij een van de vestigingen van Stern Auto. Met in totaal elf vestigingen is Stern Auto dé Mercedes-Benz dealer van Nederland. Van wagenparkbeheer en (privé)leasing tot onderhoud en schadeherstel: u kunt voor een breed scala aan mobiliteitsdiensten bij ons terecht. Interesse? Vraag online een proefrit of offerte aan. Uiteraard bent u ook van harte welkom in de showrooms van Stern Auto.

Acties

Bij Stern Auto doet u altijd een goede deal. Benieuwd naar onze lopende acties op nieuwe personenwagens?

 

Bekijk acties

Vestigingen

Stern Auto heeft 7 personenwagen vestigingen in Midden-Nederland. Zo is er altijd een Stern Auto vestiging dichtbij.

 

Bekijk vestigingen

Contact

Wilt u graag contact met Stern Auto? Wij zijn dagelijks bereikbaar via webchat, e-mail en telefoon.

 

Neem contact op

Type- en zetfouten voorbehouden. Getoonde media kunnen afwijken van de standaard specificaties.