Mercedes me Adapter  Connect me

Mercedes me verbindt u en uw auto. Naast de Mercedes-Benz waarbij connect me standaard is uitgerust is het nu ook mogelijk om uw Mercedes-Benz bestelwagen die niet standaard is uitgerust met connect me, door middel van de Mercedes me Adapter ook te voorzien van connect me. De Mercedes me Adapter is voor zowel bestaande als nieuwe klanten gratis verkrijgbaar.

Hoe werkt de Mercedes me Adapter?

De Mercedes me Adapter wordt in de diagnoseaansluiting (de zogenaamde 'OBD2-bus') van uw voertuig aangebracht. Met behulp van deze aansluiting kan de Mercedes me Adapter voertuiggegevens uitlezen en deze via Bluetooth aan uw smartphone overdragen. Met de Mercedes me Adapter App heeft u vervolgens toegang tot deze gegevens en alle bijbehorende functionaliteiten. Tot slot vormt de Mercedes me-portal de toegang tot uw persoonlijke wereld van Mercedes me.

Wat kunt u allemaal met de Mercedes me Adapter?

De gratis applicatie voor de Mercedes me Adapter biedt u onder andere waardevolle informatie aan als:

  • Overzichten van gereden trajecten;
  • Parkeerplaatsen en het terugvinden van uw auto;
  • Herinnering APK en het vervangen van de banden;
  • Onderhoudsmanagement;
  • Tanken;
  • Ongeval en pech.

Geschikte modellen Mercedes me Adapter.

De Mercedes me Adapter kan worden aangebracht op veel Mercedes-Benz modellen. In het onderstaande overzicht ziet u op welke Mercedes-Benz modellen de Mercedes me Adapter kan worden aangebracht. Vanaf 1 oktober 2016 is de Mercedes me Adapter beschikbaar voor alle nieuwe bestelwagens.

Model Model Serie(s) Fabricagejaar
Sprinter 906 vanaf 09-2013
Vito 447 vanaf 2014
Viano/Vito 639 vanaf 11-2010
V-Klasse 447 2014 - 09-2016

Problemen met Mercedes me Adapter app voor Apple iOS10 gebruikers.

Apple heeft de release van hun nieuwe besturingssysteem iOS10 aangekondigd. Wanneer u deze nieuwe versie op uw iPhone heeft geïnstalleerd ontstaan er functionele beperkingen met de Mercedes me Adapter app. De bluetooth verbinding tussen uw telefoon en de Adapter wordt namelijk onderbroken.

Mercedes-Benz werkt met hoge prioriteit aan dit probleem om het zo snel mogelijk op te lossen. Binnenkort zal er een update beschikbaar komen voor de Mercedes me Adapter app, wanneer u de app update functioneert de app weer volledig.   

Klik op de onderstaande link voor meer informatie over de Mercedes me Adapter. 

Mercedes me Adapter aanvragen   Meer informatie

Heeft u vragen over de Mercedes me Adapter, mail dan gerust naar info@sternauto.nl

Connect adapter thumb.jpg
Connect-me-adapter 314px.png