Hoe laad je een elektrische auto op?

De smart electric drive-modellen hebben veel intelligente oplossingen aan boord om niet zonder energie te komen staan. Voorbeelden van deze oplossingen zijn de energiebesparende ECO-modus en de anticiperende, radargebaseerde recuperatie, waarmee remenergie wordt gebruikt om de accu op te laden. Hoe je je elektrische auto van smart oplaadt, kom je hier te weten.

stroombron-smart-2.0

Stap 1: Pak de kabel 

Bij publieke oplaadpalen of je wallbox gebruik je de oplaadkabel die bij de smart elektric drive-modellen standaard en plaatsbesparend in de bagageruimte is opgeborgen.

Stap 2: Verbind de kabel met de stroombron

Verwijder de afdekking van de oplaadaansluiting en verbind de stroombron met de oplaadaansluiting van je smart. Geen zorgen: er kan niets fout gaan.

Stap 3: Start het opladen 

Zodra de elektrische auto met het oplaadpunt is verbonden, wordt het opladen gestart. Dit is te herkennen aan de led boven de oplaadaansluiting. De oplaadstekker wordt automatisch vergrendeld.

Stap 4: Beeïndig het opladen 

Met smart control kun je de oplaadstatus op elk gewenst moment op je smartphone, tablet of pc bekijken. Ontgrendel het voertuig om het opladen te beëindigen en de vergrendeling van de oplaadaansluiting op te heffen. Koppel de oplaadkabel los van het voertuig en vervolgend los van het stroomnet.