De Mercedes-Benz SL

De Mercedes-Benz SL levert topprestaties: als elegante roadster voor ontspannen en comfortabel rijden of als dynamische coupé voor sportieve ritten op bochtige trajecten. Verschillende intelligente assistentiesystemen, alsmede nieuwe technologieën maken het rijden in de roadster tot een geweldige ervaring.

De Mercedes-Benz SL is leverbaar vanaf € 132.676,-.

Vanaf € 132.676,-

Waarom kiest u voor Stern Auto?

 • 11 vestigingen in Nederland
 • Binnen 24 uur reactie
 • Persoonlijke service
 • Hoge klanttevredenheid

SL Roadster: de esthetische atleet

De Mercedes-Benz SL was altijd al atletisch en esthetisch. Maar de designers zich nu ingespannen om die beide karaktertrekken nóg meer naar voren te brengen. Bijzonder in het oog springt daarbij het herziene front van de nieuwe editie van de SL. De grille harmoniseert op perfecte wijze de standaard aanwezige AMG-styling, met een voorskirt in A-wing design inclusief frontsplitter in carrosseriekleur.

Perfect passende interieurdelen en rijke bekleding zijn slechts twee voorbeelden van de topklasse uitrusting en het verfijnde interieur van de SL. De sfeerverlichting is in drie kleuren in te stellen en zorgt voor de juiste stemming. De bovenkant van het dashboard vormt één geheel met de bovenkant van de portieren; de vier ronde luchtuitstroomopeningen zorgen voor een sportieve uitstraling. In het interieur van de Mercedes SL voelt u zich meteen thuis.

Interesse? Vraag online een inruilvoorstel, proefrit of offerte aan.

Interesse? Neem dan contact op met Stern Auto

Intelligent drive: geavanceerde rijassistentiesystemen

Standaard is de Mercedes-Benz SL Roadster uitgerust met Active Brake Assist. Deze actieve remassistent voert bovenop de radargestuurde automatische afstandsregeling en de remkrachtondersteuning via ADAPTIVE BRAKE ook autonome remacties uit om het risico van kop-staartbotsingen te reduceren. Wanneer de bestuurder, ondanks het waarschuwingslampje in het combi-instrument en de akoestische waarschuwingen, niet ingrijpt wanneer er een botsing dreigt te gebeuren, dan zal het systeem zelfstandig gaan remmen. Optioneel kan worden gekozen voor de volgende assistentiesystemen: DISTRONIC met stuurassistent, Active Brake Assist met kruispuntassistent, Actieve dodehoekassistent, Actieve spoorassistent en PRE-SAFE PLUS.

Active Body Control met curve tilting function

Active Body Control met curve tilting function

Het ABC-onderstel reduceert de bewegingen van de carrosserie bij het wegrijden, remmen of rijden in de bocht. Wanneer zich oneffenheden voor doen in het wegdek, dan past het systeem de stijfheid van de vering en demping in enkele milliseconden aan. Tevens zorgt de CURVE-functie ervoor dat de carrosserie van de auto in bochten binnen een snelheid range van 15 tot 180 km/ met 2,65° naar binnen wordt getild. Op deze manier worden dwarskrachten aanzienlijk verminderd, wat ten goede komt aan het comfort.

 

Motoren

Motoren

De Mercedes-Benz SL is leverbaar met verschillende krachtige benzinemotoren:

 • SL 400 (270 kW/367 pk)
 • SL 500 (335 kW/455 pk)
 • SL 63 (430 kW/585 pk)
 • SL 65 (463 kW/630 pk)

Uitvoeringen

Uitvoeringen

Naast de standaarduitvoering is de SL uit te rusten als extra sportieve AMG Line. Deze uitvoering bevat onder meer de volgende zaken:

 • AMG-voorskirt/achterskirt en diamond grille
 • Dorpelverbreders
 • 19 inch lichtmetalen AMG-velgen
 • Een sportstuurwiel met grijze contrastsiernaad
 • Sportstoelen
 • Zwarte hemelbekleding
 • AMG-verloursmatten

Overige highlights

Overige highlights

DYNAMIC SELECT

Met een druk op de knop kan het karakter van de Mercedes-Benz SL worden aangepast. Met DYNAMIC SELECT kan worden gekozen voor de rijstanden: Comfort, Sport, Eco, Individual en Curve. Naargelang de gekozen rijstand worden de karakteristieken van motor, transmissie, besturing en onderstel aangepast. In vergelijking met de stand ‘Comfort, biedt het rijprogramma ‘Sport’ bijvoorbeeld een sportiever stuurgevoel en een straffer afgestelde demping.

Led-Intelligent Light System

Dit systeem biedt een variabele lichtverdeling, actieve bochtenverlichting, verlichting voor provinciale en snelwegen, afslagverlichting, uitgebreid mistlicht, dynamische koplamphoogteregeling en blauw begroetingslicht. Voor optimaal zicht op provinciale en snelwegen, bij het afslaan en in bochten past het led-Intelligent Light System zich automatisch aan de licht- en rijomstandigheden aan. Naast de markante look overtuigt de led-techniek door een grotere lichtsterkte bij geringere verblinding.

De Mercedes-Benz SL bij Stern Auto

De Mercedes-Benz SL is te bestellen bij een van de vestigingen van Stern Auto. Met in totaal elf vestigingen is Stern Auto dé Mercedes-Benz dealer van Nederland. Van wagenparkbeheer en (privé)leasing tot onderhoud en schadeherstel: u kunt voor een breed scala aan mobiliteitsdiensten bij ons terecht. Interesse? Vraag online een proefrit of offerte aan. Uiteraard bent u ook van harte welkom in de showrooms van Stern Auto.

 

Acties

Bij Stern Auto doet u altijd een goede deal. Benieuwd naar onze lopende acties op nieuwe personenwagens?

 

Bekijk acties

Vestigingen

Stern Auto heeft 7 personenwagen vestigingen in Midden-Nederland. Zo is er altijd een Stern Auto vestiging dichtbij.

 

Bekijk vestigingen

Contact

Wilt u graag contact met Stern Auto? Wij zijn dagelijks bereikbaar via webchat, e-mail en telefoon.

 

Neem contact op

Type- en zetfouten voorbehouden. Getoonde media kunnen afwijken van de standaard specificaties.